bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

På besøk hos en lokal kaffebrenner med bønner fra hele verden.

Legg igjen en kommentar

På besøk hos en lokal kaffebrenner med bønner fra hele verden.

Thor har vært brennerimester hos Crema på Råstad i Sandefjord i 12 år,- han vet hva han snakker om han. Han har «passion» OG nese for kaffe! For duft og smak,- et hint av ditt og et hint av datt. «Vet du at vi kan ha alt fra 1000 til 10000 smaksløker i munnen» sa han. Hvafforno`? Det er mange! «Og dersom du tenker på et eple når du spiser det er smaksopplevelsen bedre neste gang du spiser et». Det skal jeg i alle fall tenke på neste gang jeg tar en kopp kaffe. Og en annen ting, tenk så mange mennesker som gjør en jobb med disse kaffebønnene før vi kan tilberede en god kopp av dem. Thor har vært på besøk hos mange produsenter flere steder i verden og snakker med med stor respekt om alle de menneskene han har møtt.

Crema har tatt initiativet til å opprette Crema Foundation,- et hjelpeprosjekt for arbeiderne ved Balanor Plantations i India. For hver kilo kaffe som selges fra denne plantasjen gir Crema 4 kroner tilbake til arbeiderne og deres familier. Plantasjen har seriøse eiere som har bygget barnehage, skole og sykestue tiil de ansatte og deres familier. Folk fra Crema besøker plantasjen jevnlig og ser til at alt går riktig for seg og at arbeiderne har det bra.

I butikken vår i sommer kan du kjøpe en kopp kaffe laget av bønner fra nettopp Balanor Plantation. Med god hjelp fra Heidi Østby Ottosen skal jeg sørge for at du får nydelig kaffe, te og litt søtt her hos oss i sommer. Med hjelp av henne kom jeg hjem til gården med masse go`saker til butikken vår.

Takk begge to for at dere tok dere tid til meg 🙂

 

2014-04-29 12.01.59IMG_1680

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s