bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Prøvekjøkken,- vi prøver et stykke traust sei i eksotisk selskap

Legg igjen en kommentar

Prøvekjøkken,- vi prøver et stykke litt raust sei i eksotisk selskap

Går det an å gjøre noe skikkelig spenstig med et stykke sei tenkte jeg?

Og ettersom vi har fylt opp gårdsbutikken med masse god mat på glass, krukker og fine innpakninger, holder det å gå over tunet for å finne noe som kan «løfte» denne litt hverdagslige fisken noen hakk.

Fordelen med et stykke sei er at den tåler mye spenstig smak sammen med seg (sei   😉 Og ettersom vi nå jobber med vår nye nettbutikk «HVERDAGSGOURMET.NO», må vi jo selvfølgelig teste produktene vi selger. Vi prøver stadig nye smaker og kombinasjoner og det beste i tillegg til de fantastsiske smaksopplevelsene, er at dette er deilig, sunn mat. Mye er både biologisk og økologisk og fritt for konserveringsmidler og andre uhumskheter.

Jeg ELSKER tomater,- i alle størrelser og former. Og tomater passer sammen med alt,- du kan liksom ikke gjøre noe galt med dem,- bare husk at de blir bedre og bedre når de varmebehandles lenge. Dessuten er det spennende å bytte ut poteter og heller bruke f.eks kikerter som jeg valgte her. Med norsk rødløk og vårløk fra et eller annet sted (vet ikke hvor jeg), gode Italienske oliven og soltørkede tomater er vi godt i gang. Jeg skar en bit Chorizo-pølse i små biter og varmet den raskt i panna sammen med løken. I år har jeg «jukset» litt med chilli-planten og kjøpt den stor og fin med frukter på Gjennestad. Noen biter av den fine, sterke frukten oppi her gjør susen!

I veggen ved det gamle grisehuset vårt vokser det løpstikke. Om du ikke kjenner den så er kanskje den beste sammenligningen selleri- eller persillerot. Den må holdes nede for ikke å ta overhånd så jeg klippet raust av den og lot noe bli med inn i ovnen og resten klippet jeg over før jeg satt hele form på bordet.

Benvenuti a tavola 🙂

Se den glade seien i godt selskap!

Se den glade seien i godt selskap!

Pomodorini naturale fra La Baita. Tomatene er dyrket på produsentens egen gård i Gazzo d Árrocia 700 m.o.h. mellom Savona og San Remo i Nord- Italia.

Pomodorini naturale fra La Baita. Tomatene er dyrket på produsentens egen gård i Gazzo d Árrocia 700 m.o.h. mellom Savona og San Remo i Nord- Italia.

Med norsk rødløk og kikerter, Cece, fra Poggio Aquilone i Italia blir dette en smakfull rett.

Med norsk rødløk og kikerter, Cece, fra Poggio Aquilone i Italia blir dette en smakfull rett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s