bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Den store dagen!

Legg igjen en kommentar

IMG_2406

For en uke siden var gården vår fylt til randen av 1800 hyggelige, blide, fornøyde og spreke jenter! Etter drøye 10 kilometer langs den vakre kyststien her i Brunlanes ventet reker, kald drikke, musikk og utstillere. Kanskje har vi hatt ufortjent mye flaks værmessig, men i år igjen, for 9. gang har arrangementet vår vært velsignet med sol! Hele uke under de siste forberedelsene hadde vi sol fra klar himmel. Det gjør løypa tørr og trygg og alt her på gården så mye lettere.

Da vi i 2006 for første gang inviterte til «Jentene på Kyststien» var det som et «kick-off» for butikken vår. Vi ønsket å fylle de tre små rommene i den gamle løktørka med hyggelig jenter som skulle finne et nytt sommerplagg, en hyggelig lykt eller annet snadder fra gårdsbutikken. Målet var 150 glade jenter og resultatet var 247 kvins på tunet til reker, drikke og sang. Året deretter satte vi strek for påmelding en uke i forveien,- da telte vi 1100 jenter som «nappet på kroken» og ville være med. Siden har deltagerantallet gått litt opp og litt ned og fjorårets rekord på 2300 hadde vi aldri turt å håpe på. Resultatet er at Sigmund og meg selv, – «bondekonen» er arrangør av Larvik nest største arrangement etter Stavernsfestivalen. Det er MORO det!

Journalist Kjersti Bache (tidligere omtalt her) og fotograf Lise Reng, begge fra Østlandsposten, gikk turen og fikk tatt mange blinkskudd og intervjuet jenter underveis i løypa. Når lokale jenter siteres slik: «Jeg er med for fjerde eller femte gang…og er stolt over å være herfra», Kjersti Dokken, Nevlunghavn, føles det stort! Og å lese sitatet til Linda Brenne fra Oslo som sier: «Dette er helt fantastisk. Både det sosiale og naturen. Jeg vurderer virkelig å flytte til Larvik etter dette.» Da er det vel greit å føle seg litt stolt? Våre verdier for arrangementet er: naturopplevelsen, fellesskapet og gleden over begge deler.

Tusen takk til alle som var med på gjøre dagen så flott og minneverdig!

Tidenes flotteste ØP- forside etter "JPK" noen gang. Jenter som ønsker å integreres i det norks samfunn!

Tidenes flotteste ØP- forside etter «JPK» noen gang. Jenter som ønsker å integreres i det norske samfunn!

 

"Gatefolket samlet inn over 27.000 kroner til gatebarn i Etiopia!

«Gatefolket samlet inn over 27.000 kroner til gatebarn i Etiopia!

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s