bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Hvordan gikk det så med kjøkkenhagen denne travle sommeren?

Legg igjen en kommentar

Jo der gjorde jeg meg mange erfaringer! KÅLFLUER, – det er no skikkelig ekle saker, særlig for en som vil drive bortimot økologisk. De dukket opp i hopetall og gnasket løs på forsvarsløse små kålplanter. Og har de først kommet er det visst for sent å gjøre noe. Det blir som de dumme bananfluene du sikkert har hatt på kjøkkenet ditt i sommer,- det er liksom bare å vente til de pakker sammen og plutselig en dag er borte!

Men grønn- og lillakålen fikk jeg ha i fred, de står der stadig nesten som høye fine palmer og utvikler seg mer når jeg kutter noen blader.

Men grønn- og lillakålen fikk jeg ha i fred. De står der stadig nesten som høye fine palmer og utvikler seg mer når jeg kutter noen blader. Snadder som lettfritert med litt salt over 🙂 eller revert i biter og raskt dampet. Dessuten proppfulle av antioksidanter og andre go`saker!

Gulrøtter er morosmt og takknemlig å satse på, faktisk står noen i jorda enda!

Gulrøtter er morsomt og takknemlig å satse på, faktisk står noen i jorda enda!

Røtter i morsomme farger og med morsomme fasonger.

Røtter i morsomme farger og med morsomme fasonger, og så er de så søte i smaken!

Vakker squash-blomst. I Asia frityrstekes disse og spises,- det har jeg ikke prøvd, er mer opptatt av resultatet:

Vakker squash-blomst. I Asia frityrstekes disse og spises,- det har jeg ikke prøvd, er mer opptatt av resultatet:

Squarsh er lettvindt å dyrke, de krever så lite og vokser så fort.

Squash er lettvint å dyrke, de krever så lite og vokser så fort. Neste år skal jeg satse på fler typer og også prøve meg på gresskar.

Bondefruen inspiserer utviklingen i kjøkkenhagen et stille øyeblikk.

Bondefruen inspiserer utviklingen i kjøkkenhagen et stille øyeblikk. Det kan ikke stikkes under en stol at det ble mye luking, da i en litt annen habitt enn denne kjolen 🙂

Og det ga resultater, her er noen av de fine sakene. du snakker om U-reist!

Og det ga resultater, her er noen av de fine sakene. Dette kaller jeg  UREIST! Moro å gå over plenen å hente inn grønnsaker til ymse formål og retter.

 

Konklusjonen blir at kjøkkenhage er krevende, lærerikt og ganske kostbart. Neste år skal jeg satse på litt andre saker, og i allefall ligge unna all kålen!

Men du så moro det er å hente inn egenproduserte grønnsaker. Selv til får-i-kålen i går kunne jeg hente store fine poteter der borte. Joda, kjøkkenhagen skal forsette å leve, og jeg puttet faktisk noen frø i jorda for 4-5 uker siden. Om noen dager skal jeg vise deg bilder av hvordan det går med dem. Litt vågalt, vi nærmer oss jo november!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s