bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Ja,- hva GJØR dere om vinter´n?

Legg igjen en kommentar

I går var vi på «Julemøte» i Næringsforeningen her i Larvik. Vi har vært med der lenge og synes at julmøte med lutefisk og masse godt tilbehør er en god tradisjon og et viktig sted «å se og bli sett».  Dessuten vet familien Sundal som driver «BØKEKROA» alt som skal vites om lutefisk! Og gårdsdagens var intet unntak!

På vei hjem sier Sigmund «folk lurer liksom på hva vi fyller dagene med……».

Nå har han brukt store deler av denne uka på nettbutikken. Det tar enormt masse tid å legge inn produktene og få alt til å funke. Planen er å jobbe mer med oppskrifter, men vi det har vi så stor respekt for at når vi begynner med det skal de virkelig funke! Det får komme neste år.

 

Hverdagsgourmet

Hverdagsgourmet er vår nye satsing på nett, man følger da med i tiden!

Så tok vi oss en tur i skauen forrige søndag for å se etter juletrær. For noen år tilbake plantet Sigmund noen fine små juletre-planter i «Ny-brotet». Noen år senere begynte han å dra opp dit med øks og motorsag og komme hjem på gården med noen fine trær vi hadde for salg på tunet før jul. Vet du, vi fant ikke ett, eneste egnet tre for vanlige hus! Men du som tilfeldigvis har pusset opp et bedehus og skal ferie jul i det, du bare MÅ ta kontakt med oss,- vi har treet for deg!

Heldigvis har vi jo mange steder den tradisjonen at vi setter opp fine trær ute, så også i Stavern. Så treplantingen tilbake på 90-tallet har ikke bare vært bortkastet! Nå står det fine, høye trær fra oss flere steder. Som f.eks på Sjøparken rett utenfor vårt tidligere kontorlokale:

 

Fint tre fra skogen vår settes på plass på Sjøparken

Fint tre fra skogen vår settes på plass på Sjøparken

Ponniridning og nisser på plass

Ponniridning og nisser skaper stemning i Agnes-parken

 

Og idet jeg sitter her og knatrer på tastene kommer han inn i en ganske godt brukt, grønn kjeldress med reklame for hundefôr på ryggen. Han har vært i skauen med en hogstmann for å se på hva som må gjøres der oppe. Som skogeier har han ansvar for å ta vare på skauen og da må det felles og ryddes med jevne mellomrom. Det er mange som gjør slikt i der ute i det markedet, og da er det lurt å hente inn tilbud fra flere.

Da skulle noen av de dresskledde fra julemøtet i går «hengt på han» i dag så fikk de se at å ta varer på en gård i jordbrukslandet Norge er et mangslungent ansvar!

Og jeg har ikke akkurat sittet og sett på han, men nå tar jeg fri og drar på hytta. De neste ukene blir travle nok med åpning av påmelding til «Jentene på Kyststien», ny YouTube-kanal, annonser på Facebook og åpen butikk før jul. Skal bare løpe inn å henge opp noen julestjerner i vinduene,- mye hyggeligere å komme hjem igjen da evt du!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s