bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Det deilige hagearbeidet!

Legg igjen en kommentar

«Du synes ikke det blir litt mye med den hagen og særlig kjøkkenhagen da» sa mamma her i fjor sommer. Hun har ikke så veldig grønne fingre og har alltid vært mere opptatt av bøker enn å dyrke grønnsaker. Jeg kan huske en hage med plen, blomster og en og annen tomatplante altså!

Men nei, det er ikke slik at hagen blir en belastning for meg om sommeren. Det er et sted å hente energi, krefter og masse glede. Å se det vokser, at frøene fra fjorårets morsomme tigertomater bærer nytt liv i seg, er fantastisk. Jeg tok dem ut av de siste tomatene i november, pakket dem inn i kjøkkenpapir og la dem tørt. Nå strå de der og ivrer etter lys, vann og varme og liksom gleder seg til å vise meg hva de er gode for!

I det jeg skriver dette, finner jeg ut at jeg ikke har tatt bilde av dem,- det løper jeg opp i drivhuset og gjør nå……

Fine spirer av "tigertomat" strutter i det lille drivhuset vårt.

Fine spirer av «tigertomat» strutter i det lille drivhuset vårt.

Ser du det, hvordan denne lille planta sier: «Jeg vil bli stor og fin». Du synes kanskje den har en liten potte og for lite jord? Joa, den har det, og der kommer det med tida inn. Jeg VIL nok litt mer enn jeg har tid til, men det er så MORO.

I år begynte jeg veldig tidlig,- vi hadde jo knapt snø. Allerede tidlig i mars var jeg i gang med å rydde jorda i kjøkkenhagen. Jo mindre ugresset er, jo lettere er det i fjerne det. Dessuten måtte jeg jo kalke den opprinnelige skogs-jorda som nabo Dagfinn kom med i mars i fjor (les her om du vil: JORDA kommer! ) Og etter det gikk jeg her og ventet på regn. Det kom ikke bare regn, neida, rett før påske fikk vi snø til og med! Heldigvis lå den ikke lenge og den tok kalken med seg ned i jorda 🙂

 

Våronna er i gang, jorda skal endevendes og kalkes.

Våronna er i gang, jorda skal endevendes og kalkes.

Så opp til drivhuset igjen.

Jeg har jo skrevet i ingressen til denne bloggen at den skal være «usminket»… da må jeg vel også vise fram ting som ikke blir så vellykket. Faktisk synes jeg at veldig mange av frøene jeg sådde ikke viser tegn til liv. Bakpå pakkene står det jo holdbarhetsdato og spireevne, men denne gangen synes jeg det var altfor mange som ikke innfrir. Godt det går an å kjøre en tur til Gjennestad hagesenter og kjøpe flotte småplanter jeg selv kan jobbe videre med.

Stusselige greier dette her!

Stusselige greier dette her!

Du synes kanskje det er litt tørt oppi her også? Ja det er det, men disse har jeg gitt opp og nå skal de vekk så jeg ikke føler på dette mislykkede prosjektet.

Men gresskar skal det blir i år. Det har jeg ikke prøvd meg på før og er kjempespent. De skal jeg ta godt vare på en stund til og når nattetemperaturen er litt mer stabil skal de ut i kjøkkenhagen!

Gresskar

Dette blir spennende,-  et sort gresskar!

Så skal jeg avsløre en ting til,- jeg har mye å gjøre i og utenfor drivhuset. Derfor avslutter jeg bloggingen, lagrer det som kladd og leser det igjen i morgen før jeg publiserer det. Jeg har funnet ut at det er en god måte å gjøre dette på, da ser jeg alle skriveleifene 😉

Ikke helt klart drivhus

Med noen nye plater er det i allefall tett nå.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s