bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Nå må det bare ut,- det magiske ordet: VÅR 🌸🍀🌸🍀🌸

Legg igjen en kommentar

Høsten min var trist, mørk og ganske lang. Jeg «gikk på en smell» i fjor sommer og følte meg helt oppbrukt! Sånt skjer vet vi jo! Med god hjelp av fine folk rundt meg, er jeg godt og vel ute av den mørke tida. Jeg kjenner at våren, sola og alt som skjer ute gjør meg så uendelig godt.

Jeg rusla rundt i hagen ved lunchtider i dag og det slår meg at sånn er det på sett og vis med naturen også. Se bare på dette bildet av  rabarbraen som såvidt begynner å komme opp av jorda:

 

 

Du kjenner kanskje denne linja fra Karin Boye: «Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka?» Jeg har kjent på dette tidligere også, og det beste er jo det som kommer når det gode, lyse og varme kommer fram.

Derfor synes jeg våren er magisk!

Tenk vilken sprengkraft, bokstavelig talt,  som ligger i en slik grønn liten spire! Du har sikkert også sett en løvetann vokse nærmest rett opp av asfalten! Dette er virkelig noe å kjenne på i eget liv også, er det tungt og vanskelig en periode kommer det nesten alltid noe godt ut av det!

Disse krøllete bladene tilhører en plante jeg har forsøkt å utrydde fra hagen, men nå gir jeg opp! Jeg vil helst ikke ha den der, jeg vil ha gressløk, timian, koriander og andre saker her i urtebedet. Vi drikker ikke så mye  mojito  at vi trenger alt som vil opp i det bedet!!

Disse vakre «gåsungene» derimot er jo bare skjønne! De står ute foran kafeen vår og har egentlig prøvd seg lenge. Nå kjenner vi på oss at «visst skal våren komme» og fryder oss stort over det, gåsungene og jeg 😊

Her sitter jeg og drømmer meg bort i sola, så hører jeg Kristen Gislefoss melde snøbyger langt oppe i nord. Da skjønner jeg at jentene fra Bodø, Narvik og Tromsø melder seg på til årets «Jentene på kyststien» og kommenterer på Facebook at de gleder seg til å komme nedover!

Så en liten trøst til dere som bor der våren lar vente på seg, kjøkkenhagen min ligger fremdeles dekket av snø:


 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s