bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur……

Legg igjen en kommentar

…..men før vi kom så langt var dagene travle og nettene korte!

Det er MYE som skal tenkes på, huskes på, svares på og ikke minst hakes av som gjort før 3300 jenter tas i mot på Stavern Torg.

Vi innrømmer at vi følger med på værmeldingen disse første dagen i juni. Neida, vi kan ikke gjøre noe med været, men vi har en plan B for det meste!

Ved fem-tiden lørdag morgen våknet vi av urovekkende lyder fra «jentejordet» vårt der det enorme rigget sto klart. Det blåste VELDIG friskt og Sigmund opp og ut for sjekke. Konklusjon: det ene banneret på scenen var revet opp og Sport 1 teltet hadde flyttet seg en meter. Ingenting var ødelagt der heldigvis.

Ut av loppekassa, her var det bare å sette i gang! I det Sigmund heiste flagget dro jeg av gårde til Stavern for klargjøre til registrering. På veien dit plukket jeg med meg sandsekker fra nabo, Morten Hedlund, glad jeg hadde spurt om å låne de. Hos nabo Dagfinn Tanggaard lesset jeg i «kjeglene» jeg har fått låne av han de siste åra.

Heldigvis var jeg førstemann på torget foran den vakre kirken og tok meg tid til en liten takk. Takk for den flotte dagen, denne vakre lille byen og den flotte kyststien, og en liten bønn om styrke gjennom dagen!

 

Fotograf Sølve Berg

Så kom de første jentene og de første gode medhjelperne og det hele var i gang. På et solfylt torg strømmet det på med jenter fra alle kanter og plutselig var det nesten rundt hele kvartalet!
Jeg er innforstått med at det ikke er ok når køen blir så lang som den på et tidspunkt ble og allerede sånn ved halv ellevetiden var jeg i gang med å tenke løsninger for neste år. Men det finnes da verre steder å stå i kø vel!?

Se denne herlige statusen fra Stavern Blomstermakeri da:

Jeg må innrømme at da siste jente la i vei ut fra torget med sauen hengende i beltet, trakk jeg et lettelsens sukk. Sauer er ålreite dyr og det er ålreit å komme som sistemann til drikkestasjonen. Da vet guttene der at de kan pakke sammen 👍

Min kjære gode søster Sigrun hadde talt opp årets deltagerbånd så vi visste nøyaktig hvor mange vi hadde. Ved ellevetiden så det ut til å være flere jenter her enn bånd igjen i posene og jeg sendte denne meldingen til Sigmund:

Da hadde vi 94 bånd igjen og altså 3206 jenter ute i løypa!

Jeg kjørte nedom Rakke, et av de fineste stedene på disse ca ti kilometerne. Her var det jenter i fin driv og jenter som rastet og nøt utsiktene og jenter i lange baner så langt øye kunne se. På vei ned til drikkestasjonen fikk jeg masse vis av blide smil og heiarop og gutta med baner og drikkeflasker har aldri smilt bredere!

 

Vel hjemme på gården var jordet fullt av jenter og reker og stor stemning! «Brothers» koste seg scenen og var i gang med «Sommartider,hei hei». Folka fra «Gatefolket» var i gang med vaffelpresser og salg av sitteunderlag. Kaffemann traktet liter på liter med kaffe og i Sport 1teltet var jentene på leit etter de gode tilbudene. Inne i butikken vår begynte jentene å komme og alt var på stell!

Jeg kunne unne meg en kjapp svømmetur i hagen og synes det var på sin plass å pynte seg med kjole. Ordføreren skulle tross alt på scenen sammen med meg, det samme skulle Dag Erik Pedersen for å invitere til Ganfondo-sykkelrittet!

 

Så var de fine jentene i «Havfruene» som var dagens fine mannekenger, først pyntet og stylet av Marthe og de andre fra Head frisør. Vi fikk vist masse av de fine klærne fra butikken og jeg sto der og håpet på godt salg….hadde jeg tatt inn for mye klær kanskje?

 

Her Lilly og Bente da de prøvde antrekk!

Stemningen sto etterhvert helt til himmels og jentene storkoste seg! Denne herlige videoen taler for seg selv:

 

Ved femtiden så det ut til at ingen hadde gått og at alle bare ville bli og ingenting er bedre enn at folk koser seg! Men så takket de siste for seg og vi kunne puste lettet ut. Nok et viktig arrangement i vår anderledes gårdsdrift kan gå inn i minneboka og avsluttes slik:

……og alle var enige om at det hadde vært en fin dag 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s