bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Her sitter jeg med morgenkaffen….

Legg igjen en kommentar

…..og det er kun tre dager igjen til de viktigste timene i året for Anvik Gård, Sigmund og meg selv hva jobb angår! 

På jordet er rigget i gang, 1,7 tonn reker står på kjølelager på Bakke gård, 3298 bananer står på modningslager i Telemark. Vi har pall på pall med drikke her, sitroner, majones og brød er i «kjømda». Hos Maggy i Oslo pakket de noen esker med fine plagg til fine priser og sendte med ekspress i går. 

  

I går hadde vi møte nr to med noen av de frivillige, uten dem hadde dette ikke vært mulig. Gode innspill fra kloke hoder som vil oss vel. En fetter, en nabo, en kompis og en venninne. Og noen som synes det er moro å være med på et arrangement som setter Larvik på kartet. 

På onsdag «gikk jeg opp» løypa og for en opplevelse! Kyststien er flottere enn noen gang. Seniorgruppa i Larvik og omegn  turistforenin, LOT, har gjort en formidabel oppussing av traseen. Det er lagt ny plank flere steder der man ellers måtte brukt «gummipælær»,  og den er godt merket. 

  

For noen år tilbake ble området ved Rakke fort åpnet for allmennheten og her får du en formidabel utsikt og et vakkert skue. 

  
Flere steder langs kyststien, 13 totalt på de 38 km, finner du informasjonstavler med historikk, flora og fauna. De er flotte og værbestandige og satt opp av kommunen og LOT i samarbeid. Kyststien er 25 år i år og Larvik var faktisk den første kommunen i landet som, i samarbeid med grunneierne, la til rette for en kyststi slik den er i dag.  Her en collage av seks av dem:

  

Så tilbake til kaffekoppen! Mens jeg sitter her og skriver svømmer søstra mi rundt i bassenget Sigmund bygde for fem år siden, han lå på solsenga inntil 2 min sider, nå jumpa han jammen uti selv! Klokka er 09:15 og det er allerede såååå varmt! 

  

«Dette er som himmel på jord» sier Sigrun som har kommet fra Trøndelag for å bistå oss. Og ikke bare bistå,- hun har etablert eget firma og har med seg nydelige barnekjoler, søte vesker og andre fine saker til salg i butikken! 

  

Fine,- ikke sant? 

Og Birk? Han lagde seg en grop under en «bresk», som svigermor sa, i hagen. Han synes det ble for varmt! 

Det synes jammen jeg også, så nå går jeg også i bassenget! 

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s