bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Våronna er i gang! 

Legg igjen en kommentar

Ikke slik som på jordene til Osvald og Fredrik Bakke. Der ligger skrukkete poteter og små gulrotfrø i jorda, godt dekket av plast. Da kjenner jeg at nå er det vår på ordentlig!  

 
Nei, hos oss arter «våronna» seg ganske annerledes. Vi har lenge jobbet på det koselige kontoret vårt i låven med forarbeid til ny sesong. I oktober begynte forberedelsene til det ellevte «Jentene på Kyststien» og 1.desember startet påmeldingen. Og for en start! Ikke akkurat som «Birken» som selges ut på få minutter akkurat, men makan til pågang har vi ikke hatt før. Det er veldig moro!  Og responsen på Facebook-konkurransen om å tippe fargen på t-skjorta var formidabel, 775 jenter tippet på nesten hele regnbuen! Hun ser litt betenkt ut denne dokka, men hun skal slippe ut å gå 😂

 
Fargen er i allefall turkis og Pia fra Sokna ble kjempeglad for å vinne ei fin rosa jakke. Og fra den lille bygda Sokna ved Hønefoss kommer det mange jenter. Der blir det nok en sånn «da jentene dro» helg! 

Det er moro å glede folk som ikke forventer det. Lillian fra Kongsberg ble så overrasket da hun fikk mail 1.april om at hun hadde vunnet opphold på Hotel Wassilioff. Hun ringte meg for å spørre om dette var aprilsnarr, hun pleier aldri å vinne. Gjett om det var en hyggelig samtale! Et døgn i superior-rom med kald Prosecco og havsutsikt kunne jeg tenke meg å vinne også. 

Endel av våronna mi er å kjøre rundt med brosjyrer for Jente-arrangementet  vårt som i år går av stabelen 4.juni. I helgen dro jeg til Gol for å besøke SLARVERENNET. Morsomt navn på et flott arrangement som virkelig har vokst fort. Fra 100 jenter på skitur sammen i 2011, til 2500 denne helgen må sies å være suksess! 

Der var jeg og bilen min, «uniformerte», nyvaska og pyntet: 

   

Sånt er moro synes jeg, og kanskje kommer det et samarbeid ut av dette besøket. Det hadde jo vært moro med noen kolleger på Gol. Flinke jenter må holde sammen og hjelpe hverandre med å lykkes. Derfor var det hyggelig å få mail fra Guri på Torsetlia i dag. Hun er en av arrangørene av FENTETRØKKET og en gjeng derfra kommer hit 4. juni.  

 
Jeg må bare ta med en liten avslutning om Birk: 

Denne karen her blir også ganske «våryr». Han er helt sikker på at disse småfuglene er ekte og tror meg ikke selv etter å ha «tatt kål» på en av dem. Vel ser de ut som småfugler og fjærene er ekte nok, men inni avsløres jukset,- de er fulle av isoporkuler 😊😊😊
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s