bondefrue

Å bo på en gård og leve av mulighetene der i våre dager er spennende. Vi dyrker ikke jorda tradisjonelt, men har funnet andre måter "å leve det gode liv på landet". Dette handler denne bloggen om,- derfor navnet "bondefrue". Ikke helt bonde og i allefall ikke "kjerring",- ærlig, usminket og ikke stylet er tanken at den skal være!

Dagfinn nabo kommer med jord!

1 kommentar

Dagfinn nabo kommer med jord!

Endelig kommer Dagfinn nabo med jord så jeg kan begynne å sette poteter, løk og frø som skal i jorda nå! Jeg drømmer om bugnende grønnsaksenger, men vet jo at det ikke kommer sånn helt av seg selv. Så ønsker jeg å gjøre dette uten bruk av kunstgjødsel eller sprøytemidler,- også det er krevende. Men man kommer langt med gode intensjoner vel?

Jeg leser meg opp på nettet, på andre blogger, «Hagen for alle» og så er jeg jo gift med en eks-grønnsaksdyrker da. Og ikke en hvilken som helst heller faktisk. Sigmund og hans far var de første bøndene her på «Neset» som dekket jorda med fiberduk og plast for å fremskynde vekst på jordene. Nå er det et skikkelig vårtegn når plasten skinner i sola en deilig dag i mars. Under spirer og gror det og vi vet at dette gir god avling og flotte grønnsaker. Brunlanes-bønder konkurrer med jærenbønder om å levere poteter og kål tidlig både til Det Kongelige Norske Hoff og fine Michelin-restauranter.

Mine grønnsaker og urter skal ikke lenger enn inn på kjøkkenet, men kanskje blir det nok gresskar til noen glass med gresskarmarmelade for salg i butikken vår….. Eller,-  hva om grønnkålen slår skikkelig til,- hadde vært moro å høstet noe for salg i butikken.

Vi får se, vente og se. Enn så lenge rydder jeg tid til å rake ut jorda, og kalke den som Dagfinn sa at jeg bør. Og det er «deilig jord» sa han også. Jeg liker det,-  «deilig jord»

En tanke om “Dagfinn nabo kommer med jord!

  1. Tilbaketråkk: Det deilige hagearbeidet! | bondefrue

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s